Informatii Auto - FORUM
 
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont. Pagina principală | Ajutor | Caută | Autentificare | Creează un cont

Informatii Auto  |  Auto  |  Diverse  |  Subiect: Ce masini conduc politicienii nostri 0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Ce masini conduc politicienii nostri  (Citit de 2818 ori)
Alex
Administrator
Hero Member
*****
Mesaje: 625WWW
« : Octombrie 11, 2007, 08:51:03 »

Caii putere ai politicienilor

În fiecare an, deputaţii, senatorii şi primarii se bat pentru bugetele de achiziţie a limuzinelor de serviciu. Dar nici când vine vorba de maşinile personale, unii dintre ei nu fac economie

Dacă iei de bune declaraţiile de avere, rezultă că cei mai mulţi dintre politicienii români sunt iubitori ai mărcii autohtone Dacia

„La nivelul clasei politice româneşti, se duce o mare bătălie în materie de automobile. Există rivalităţi în cazul celor care au averi de zeci de milioane de euro, dar cele mai tari maşini le găsiţi la consiliile judeţene“. Astfel descrie Cosmin Guşă pasiunea confraţilor lui pentru caii putere.

Nu se ştie dacă această ostentaţie a maşinilor tari a pornit, în România, pe scena politică, dar este clar că, dacă politicienii români excelează prin ceva, aceştia excelează prin maşinile din dotare. Însuşi domnul Guşă o dovedeşte, domnia sa fiind proprietarul unui JEEP Grand Cherokee, pe care îl apreciază „fiindcă e foarte sigur“.

Dar nu în toate situaţiile. Pentru o partidă de sex, de exemplu, preşedintele PIN recomandă mai degrabă Loganul, pe motiv că e încăpător  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin.

Elena Udrea, femeia sexy a politicii româneşti, a condus o vreme Mercedes S500, dar şi-a dorit CL 500.

Deşi s-a declarat fan înfocat Mercedes, recent şi-a achiziţionat un Audi Q7. „Starea jalnică a drumurilor de la noi“ a determinat-o pe deputata PLD Raluca Turcan să opteze pentru una din cele mai grele maşini de pe piaţă, la propriu şi la figurat.

Micuţă în politică, dar se remarcă prin pictoriale sexy şi o decapotabilă. Elena, fiica cea mică a preşedintelui Băsescu, a rămas fidelă unui Peugeot 307 CC achiziţionat în urmă cu 3 ani.

Daciana Sârbu rămâne modestă. Deocamdată merge cu maşina lu’ tata – un BMW X3, pe care spune că îl schimbă uneori cu Loganul de la Parlament. Promite că la anul va intra în rândul lumii bune care îşi permite o maşină personală.

Nici colegul-soţ Victor Ponta nu ţine să epateze la volan, fiind posesorul unui VW Golf. Domnia sa a vrut, însă, ceva mai multă putere, aşa că i-a mai adăugat motorului nişte cai în plus. În calitate de fost preşedinte, Ion Iliescu merge cu Mercedesul SPP-ului, iar în timpul liber cu propriul Cielo.

Este, poate, singurul om politic pe care nimeni nu-l poate suspecta că afişează o maşină modestă doar fiindcă dă bine la popor. Bogdan Olteanu păstrează şi el discreţia la volanul unui Citröen C3 Pluriel. Fiind, însă, al treilea om în stat, îl salvează SPP-ul, care îl aduce în rândul lumii politice subţiri într-un Mercedes de serviciu.

Gaşca modeştilor

Crin Antonescu este mai puţin norocos. Maşina de serviciu a domniei sale este un Opel. Şi nici acasă nu mai are nimic, după cum reiese din declaraţia de avere. Peremista karatistă Lia Olguţa Vasilescu se împarte între un Logan şi o motocicletă Yamaha.

Asta pentru că nu are încă maşina la care visează: Ferrari, Lamborghini sau Bugatti. Roberta Anastase face şi ea parte din categoria „modeşti“. Conduce un banal Peugeot 206, la care cel mai mult îi place că este roşu.

Este clar că n-o pasionează maşinile. Oare nici pe primarul Adriean Videanu? Domnia sa poate avea ce automobil doreşte, dar se mulţumeşte cu Touaregul Guvernului. Şi Decebal Traian Remeş conduce tot un Touareg de serviciu, dar cel mai “bazat” rămâne, desigur, Gigi Becali.

Este personajul care a transformat în renume naţional Maybach-ul, o marcă despre care mulţi români nici nu auziseră până la el. Becali este şi singurul politician care, atunci când are o problemă la maşină, se descurcă singur, cu ranga.

Cum este şi firesc, premierul României are o maşină de serviciu cu blazon (Mercedes) şi, fiind pasionat de automobile, dar şi fost importator Citröen, deţine acasă 3 modele franţuzeşti de colecţie. Tot Mercedes, dar proprietate personală, deţine şi Radu Berceanu, în vreme ce ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu a ales SUV-ul RX 330 de la Lexus.

Tânărul Cristian Boureanu conduce o maşină pentru „oameni mari“ - Audi A8, în vreme ce ministrul Transporturilor, Ludovic Orban preferă tot Audi, dar versiunea mai redusă în dimensiune, A6. Mic la stat, dar mare la fapt, Emil Boc a fost nevoit să opteze pentru lungimea unei limuzine (Mercedes) în locul înălţimii unui SUV, probabil mai confortabil în cazul domniei sale.

„Dar dacă-i ordin, cu plăcere“, i-o fi şoptit preşedintelui Traian Băsescu în momentul în care acesta i-a lăsat-o moştenire. Pentru momentele în care se deghizează în şofer obişnuit, primul om în stat avea nevoie de o maşină populară. Şi ce putea fi mai potrivit decât un Volkswagen?

sursa: Gandul.
Memorat

Matiz "E-Classe" :p
Pagini: [1] Imprimă 
Informatii Auto  |  Auto  |  Diverse  |  Subiect: Ce masini conduc politicienii nostri
Schimbă forumul:  


Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

- Home - Stiri auto - Promotii masini - Masini noi - Info Utile - Wallpapers - Anunturi masini sh - Sitemap - Contact -
Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro