Informatii Auto - FORUM
 
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont. Pagina principală | Ajutor | Caută | Autentificare | Creează un cont

Informatii Auto  |  Auto  |  Diverse  |  Subiect: Primarul Iasiului cere sprijin Guvernului 0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Primarul Iasiului cere sprijin Guvernului  (Citit de 1506 ori)
Alex
Administrator
Hero Member
*****
Mesaje: 625WWW
« : Iulie 06, 2007, 08:06:06 »

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, cere Guvernului o nouă hotărâre prin care cele 49 de milioane de lei alocate pentru şoseaua de trafic uşor, care va străbate cartierele din sudul oraşului, să fie direcţionate pentru construcţia şoselei de trafic greu, care va ocoli Iaşiul.

Ministerul Transporturilor a aprobat în primăvară planurile şoselei de centură, cu două variante de ocolire: una pentru traficul auto uşor, care va străbate cartierele din sudul Iaşului, şi o variantă pentru traficul greu, care va ocoli complet Iaşul, străbătând comuna învecinată Miroslava. Finanţare a primit însă numai varianta care trece prin oraş - 49 de milioane de lei, însă primarul vrea ca maşinile de mare tonaj să nu mai treacă prin oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cele două variante au fost concepute pentru a se completa , însă Guvernul a alocat bani doar pentru varianta de trafic uşor. Mă tem că vom rămâne doar cu atât. Fac un apel la ministrul Finanţelor Varujan Vosganian să schimbe priorităţile de finanţare. Credem că prioritar în acest moment este să se înceapă lucrul la varianta pentru traficul greu. Să scoatem maşinile mari din oraş. Iaşul are mari probleme din cauza noxelor şi a traficului aglomerat", a declarat Nichita.

Primarul Iaşiului cere ca banii pentru şoseaua de trafic uşor să fie realocaţi pentru şoseaua de centură care nu va străbate oraşul. "Doar aşa putem fi siguri că vom avea o şosea de centură adevărată, care să ocolească oraşul. Aşa cum stau lucrurile acum, nu m-ar mira să se facă doar varianta pentru trafic uşor, apoi să spună că nu mai fac varianta pentru trafic greu pentru că se va face cândva autostrada Est-Vest, care va prelua funcţiile şoselei de centură", a mai adăugat Nichita.

Costurile realizării integrale a şoselei de centura, cu ambele variante, sunt estimate la 163 de milioane de lei, iar lucrările sunt prognozate să dureze 3 ani.
Memorat

Matiz "E-Classe" :p
Pagini: [1] Imprimă 
Informatii Auto  |  Auto  |  Diverse  |  Subiect: Primarul Iasiului cere sprijin Guvernului
Schimbă forumul:  


Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

- Home - Stiri auto - Promotii masini - Masini noi - Info Utile - Wallpapers - Anunturi masini sh - Sitemap - Contact -
Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro