Informatii Auto - FORUM
 
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont. Pagina principală | Ajutor | Caută | Autentificare | Creează un cont

Informatii Auto  |  Auto  |  Utile  |  Legislatie si Asigurari  |  Subiect: Asiguratii Casco nu mai trec pe la Politia Rutiera 0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Asiguratii Casco nu mai trec pe la Politia Rutiera  (Citit de 10831 ori)
Alex
Administrator
Hero Member
*****
Mesaje: 625WWW
« : Ianuarie 08, 2009, 11:41:06 »

Asiguraţii Casco nu mai trec pe la Poliţia Rutieră în cazul accidentelor fără victime

Începând cu 1 ianuarie, asiguratul CASCO poate obţine "documentul de introducere în reparaţie" a vehiculului propriu avariat, adresându-se direct asigurătorului său unde deţine o poliţă CASCO valabilă, fără a mai fi necesară deplasarea la poliţia rutieră. [detalii...]

-------------------

BCR Asigurări joacă ping-pong cu păgubiţii

Deşi de la 1 ianuarie şoferii pot apela direct la asigurător în cazul accidentelor uşoare, nu toate firmele aplică noile norme CSA.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a hotărât că de la începutul anului şoferii implicaţi în accidente uşoare nu mai au nevoie de constatarea poliţiei pentru a-şi repara maşinile. Însă nu toate companiile de asigurări respectă această regulă.

Astfel că o parte dintre asiguraţii BCR Asigurări s-au trezit într-un meci de ping-pong, alergând de la poliţie - care nu mai eliberează constatări pentru astfel de cazuri - la asigurător. Cel din urmă nu întocmeşte însă dosarul de daune fără constatarea autorităţilor. Cel puţin aşa susţin angajatele centrului de daune al BCR Asigurări, de pe Calea Vitan din Bucureşti.

Aici, şoferii veniţi ieri pentru a-şi rezolva problemele legate de maşini „se lovesc“ de două domniş oare care refuză să accepte că nu mai este nevoie de constatarea poliţiei pentru întocmirea dosarului de daună. Într-o sală imensă, mai mulţi „accidentaţi“ îşi aşteptau rândul pentru a putea intra la câţiva inspectori de daune plictisiţi de muncă.

Regulile CSA, ignorate

La ghişeu, o domnişoară care nu ştie că legea s-a schimbat refuză dosarul unui asigurat, încheind fiecare propoziţie cu un zâmbet larg.

„Completaţi acest formular, dar o faceţi degeaba, pentru că nu va fi acceptat fără constatarea poliţiei“, îi spune şoferului reprezentanta BCR Asigurări. Adus la limitele răbdării de tânără, omul completează formularele încercând să-i explice că ştie legea mai bine decât ea.

„Mi-am găsit maşina lovită în parcare. M-am plimbat de câteva zile încoace ba la poliţie, ba la acest birou. Cei de la poliţie mă trimit aici spunând că nu mai am nevoie de constatarea lor, iar de aici mă trimit înapoi la poliţie să fac constatarea pentru a-mi putea băga maşina în reparaţii“, ne-a spus şoferul păgubit.

Cu toate că la capitolul constatări nu stau destul de bine, mulţi dintre cei cu care am discutat ieri s-au arătat destul de mulţumiţi de felul în care se finalizează dosarele de daună la BCR Asigurări.

Aglomeraţie la Omniasig

La Omniasig ni s-a explicat încă de la recepţia centrului de daune de pe Calea Griviţei, din Capitală, că nu mai avem nevoie de constatarea poliţiei pentru maşina avariată uşor.

Sala de constatare, plină. Fiecare inspector are „pe cap“ câte cel puţin 4-5 dosare, fiecare client aşteptând liniştit să rezolve problema. Din când în când, o domnişoară, „echipată“ în haine roşii, strigă numele următorului client. Pare mai aglomerat decât de obicei poate şi datorită faptului că şoferii nu mai trebuie să stea la cozi interminabile la constatări la poliţie.

La Centrul de Daune Ardaf, din zona Ţepeş Vodă, biroul este aproape pustiu. Doar câţiva şoferi aşteaptă rândul la doi înspectori de daune să-şi rezolve problemele. Unul dintre aceştia ne răspunde prompt că pentru reparatul maşinii după ce a fost implicată într-un eveniment rutier nu mai este nevoie de constatarea poliţiei dacă ai Casco la Ardaf.

„Dacă v-aţi lovit maşina de copac sau aţi zgâriat-o de un stâlp sau chiar şi într-o parcare, veniţi direct la noi“, ne-a spus inspectorul de daune.

sursa: EVZ
Memorat

Matiz "E-Classe" :p
Pagini: [1] Imprimă 
Informatii Auto  |  Auto  |  Utile  |  Legislatie si Asigurari  |  Subiect: Asiguratii Casco nu mai trec pe la Politia Rutiera
Schimbă forumul:  


Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

- Home - Stiri auto - Promotii masini - Masini noi - Info Utile - Wallpapers - Anunturi masini sh - Sitemap - Contact -
Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro