Informatii Auto - FORUM
 
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont. Pagina principală | Ajutor | Caută | Autentificare | Creează un cont

Informatii Auto  |  Auto  |  Utile  |  Legislatie si Asigurari  |  Subiect: Taxa de prima inmatriculare 0 Utilizatori şi 2 Vizitatori pe acest subiect.
Pagini: 1 [2] Imprimă
Autor Subiect: Taxa de prima inmatriculare  (Citit de 56993 ori)
do2gcri
Newbie
*
Mesaje: 5


« Răspunde #30 : Ianuarie 28, 2009, 05:24:42 »

Taxa auto, fie ea de poluare sau nu, se poate recupera integral, problema e ca romanii in loc sa isi ia banii inapoi discuta aiurea subiectul......pe asta se bazeaza si Statul Roman de ce sa scoata taxa Huh? nu are nici un motiv ....mai putin de 0.5% din cei care au platit acesta taxa au cerut-o inapoi si au si recuperat-o......asa ca procentul e complet nesemnificativ......

do2gcri@yahoo.com
Memorat
Alex
Administrator
Hero Member
*****
Mesaje: 625WWW
« Răspunde #31 : Februarie 19, 2009, 10:44:26 »

Este oficial: Taxa de poluare auto a fost redusă cu o treime

Taxa de poluare auto a fost redusă de Guvern cu o treime, a anunţat premierul Emil Boc. Prin reducerea cu o treime, taxa de poluare auto ajunge la un nivel dublu faţă de suma percepută la data introducerii taxei pe poluare auto, în iulie 2008. [detali...]
Memorat

Matiz "E-Classe" :p
do2gcri
Newbie
*
Mesaje: 5


« Răspunde #32 : Februarie 19, 2009, 01:52:41 »

taxa de poluare sau prima inmatriculare se poate recupera integral........http://www.bing-bang.ro/taxaauto/
Memorat
Mihai
Vizitator
« Răspunde #33 : Martie 14, 2009, 12:32:23 »

Sunt 2 feluri in care poti sa rezolvi situatia cu taxa auto:
1. Daca ai platit, ceri in instanta restituirea banilor
2. Daca nu ai platit, poti da statul in judecata si sa ceri inmatricularea fara plata taxei.
Eu sunt in situatia a 2-a si am apelat la jutorul unor avocati sa ma rezolve. Sunt ok, ii puteti gasi pe site-ul law-company.eu, nu au onorarii mari si se poarta foarte frumos.
Sper sa am noroc si sa castig. Tineti-mi pumnii
Memorat
Roby
Vizitator
« Răspunde #34 : Aprilie 05, 2009, 06:09:29 »

va rog, care puteti, spuneti-mi imi pot inmatricula masina in Lituania?

va salut pe toti cu stima!
Memorat
Alex
Administrator
Hero Member
*****
Mesaje: 625WWW
« Răspunde #35 : Iunie 04, 2009, 08:30:13 »

Cum înmatriculezi maşina fără să plăteşti taxa pe poluare

Contestata taxă auto poate fi ocolită. Tot mai mulţi români îşi câştigă în instanţă dreptul de a înmatricula vehicule fără a plăti statului sume importante.

Persoanele care vor să evite plata taxei pe poluarea provenită de la autovehicule nu trebuie să apeleze la cea mai radicală soluţie - renunţarea la achiziţie. O cale mai anevoioasă, dar cu succes verificat este în justiţie. Multe instanţe din ţară s-au pronunţat deja în favoarea celor care au dat în judecată instituţiile statului implicate, iar cumpărătorii de autovehicule le-au putut înmatricula fără să plătească taxa.

Gheorghe Piperea, avocat cu o ex­pe­rienţă de 13 ani şi fondatorul so­cietăţii „Piperea şi Asociaţii“, arată că şi noua variantă a taxei este discriminatorie. Prin urmare, poate fi atacată. „Primul lucru care trebuie făcut este să te prezinţi la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) fără chitanţa care să ateste plata taxei pe poluare“, recomandă Piperea. Acolo, ţi se refuză înmatricularea, pentru că lipseşte de la dosar chitanţa care atestă plata taxei, şi atunci instituţia poate fi dată în judecată cu o acţiune denumită „în obligaţia de a face“.

Cu răspunsul scris prin care DRPCIV refuză înmatricularea, se merge fie la instanţa de contencios administrativ din cadrul tribunalului, fie la cea de drept comun şi se solicită judecătorului să oblige DRPCIV să înmatriculeze maşina fără plata taxei.

Procedură simplă

În motivarea acţiunii, trebuie men­ţionată încălcarea articolului 90 din Tratatul de la Roma, precum şi a articolului 148, alineatul 2 din Constituţia României. Conform avocaţilor, articolul 90 spune că nu poţi stabili pentru mărfurile existente pe teritoriul statului tău un regim fiscal discriminatoriu faţă de mărfurile care vin din spaţiul intracomunitar.

Alineatul 2 din articolul 148 men­ţionează că în conflictul dintre o lege internă şi o lege comunitară are putere cea comunitară. „Şi, atenţie, fără să fii nevoit să te adresezi unei instanţe comunitare, ci uneia naţionale“, adaugă Gheorghe Piperea.

Principala pro­blemă a acestui de­mers este cea a costurilor. Trebuie plătite taxa de timbru şi onorariul avocatului, care variază între 100 şi 500 de euro. După încheierea procesului, cheltuielile de judecată sunt plătite de cel care pierde, în speţă, DRPCIV. Însă, din cauza condiţiilor speciale de executare a instituţiilor publice, recuperarea banilor poate dura foarte mult.

Durata proceselor

În astfel de condiţii, este bine ca înainte de a intenta proces să verificaţi care opţiune este mai costisitoare, plata taxei sau procesul. Trebuie luat în calcul şi timpul în care se poate soluţiona litigiul. „Durata procesului depinde de gradul de încărcare al instanţei respective. În mod normal, poate dura între o lună şi şase luni“, spune Piperea. La asta trebuie adăugat şi un eventual recurs al DRPCIV, însă, fiind vorba de o hotărâre care nu este supusă dreptului de apel, este executorie imediat. Practic, îţi poţi înmatricula maşina imediat după sentinţă.

Nu cunosc niciun caz, şi probabil că sunt sute, în care instanţa să fi respins o astfel de acţiune.
Gheorghe Piperea, fondatorul casei de avocatură Piperea & Asociaţii

Costuri evitate

1.430 euro este suma pe care ar trebui să o plătiţi pentru a înmatricula un Opel Astra fabricat în 2001, cu propulsor alimentat cu benzină, a cărui capacitate cilindrică este de 1.589 cmc şi se înscrie în norma de poluare Euro 3.

2.746 euro ar trebui să plătească statului posesorul unui Volkswagen Touareg V6 cu o vechime de numai un an. Motorul este diesel, Euro 4, de 3,0 litri şi emite 246 g CO2/100 km, iar preţul de achiziţie este de circa 32.000 de euro.

Sub lupa Comisiei Europene

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Eu­ropene, Maria Assi­ma­kopou­lou, a decla­rat pentru Capital că OUG nr. 7/2009 este încă examinată de spe­cia­liştii Comisiei, pentru a determina dacă este în totală concordanţă cu tratatul european.

Comisia va informa publicul dacă taxa este sau nu discriminatorie imediat ce va finaliza verificările. În ciuda faptului că modificarea din acest an a taxei nu a însemnat decât o reducere a valorii, CE se mişcă extrem de greu în luarea unei decizii.

sursa: Capital
Memorat

Matiz "E-Classe" :p
Mirela
Vizitator
« Răspunde #36 : Septembrie 24, 2009, 09:26:45 »

Nu mai fiti asa de suparati . Taxa se poate recupera

Recuperare integrala, in instanta, a taxei de prima inmatriculare si a taxei de poluare pentru orice autovehicul, inmatriculat sau in curs de inmatriculare, achizitionat din tara sau strainatate. Valabil si pentru cazurile in care s-a incasat partial - recuperare diferenta. Costuri foarte reduse . Tel 0740.933302 sau mirelastancev@gmail.com
Memorat
adi01
Vizitator
« Răspunde #37 : August 24, 2011, 03:40:47 »

Care are o masina cu nr straine , si i-a expirat asigurarea , itp etc
si nu are bani pt a plati taxa de inmatriculare, exista o solutie !
Intocmiri si prelungiri asigurari , ITP , procuri etc pt masini
cu nr straine la preturi foarte convenabile ! Sa puteti circula
incontinuare linistiti fara a plati taxa de inmatriculare !
NR CONTACT 0743878327 sau MAIL LA adutu01@yahoo.com !ITALIA SPANIA , OLANDA
 , BELGIA , GERMANIA , AUSTRIA , FINLANDA , SUEDIA , LUXEMBOURG , SUEDIA ,
 UKRAINA, ANGLIA , IRLANDA ETC ! 100% convenabil ! 0743878327 !

Memorat
Pagini: 1 [2] Imprimă 
Informatii Auto  |  Auto  |  Utile  |  Legislatie si Asigurari  |  Subiect: Taxa de prima inmatriculare
Schimbă forumul:  


Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

- Home - Stiri auto - Promotii masini - Masini noi - Info Utile - Wallpapers - Anunturi masini sh - Sitemap - Contact -
Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro