Informatii Auto - FORUM
 
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont. Pagina principală | Ajutor | Caută | Autentificare | Creează un cont

Informatii Auto  |  Auto  |  Noutati Auto  |  Subiect: Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa 0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Pagini: [1] Imprimă
Autor Subiect: Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa  (Citit de 11634 ori)
Silviu Barbalata
Newbie
*
Mesaje: 2


« : Decembrie 02, 2009, 05:36:51 »

Vineri, 27.11.2009, in cadrul Targului International Gaudeamus, a fost lansata cartea Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa - Manualul conducatorului auto profesionist din transportul rutier de marfa scrisa de David Lowe.

Publicarea prezentei editii a cartii Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa - Manualul conducatorului auto profesionist din transportul rutier de marfa are loc odata cu intrarea in vigoare a prevederilor noii Directive UE privind pregatirea profesionala obligatorie a conducatorilor auto profesionisti ai vehiculelor pentru transportul marfurilor si pasagerilor.

Noua Directiva (2003/59/EC) se refera la formarea profesionala a acestor categorii de conducatori auto si a intrat in vigoare pe 10 septembrie 2006. De la data de 10 septembrie 2008, prevederile respective se aplica soferilor vehiculelor pentru transportul persoanelor (autobuze si autocare); incepand din 10 septembrie 2009, se aplica si la cazul conducatorilor vehiculelor pentru transportul de marfuri. Manualul de fata se refera in primul rand la aspectele legate de conducerea pe drumurile publice a autovehiculelor de marfa, dar o mare parte dintre aspectele tratate sunt relevante si pentru transportul de persoane.

Manualul contine informatii despre Certificatul de Competenta Profesionala pentru conducatorii auto, a carui obtinere a devenit obligatorie in virtutea directivei mentionate mai sus, precum si o serie de informatii generale despre industria transporturilor rutiere.
Partea 1 descrie pe larg prevederile Directivei, in special cele privitoare la obtinerea Certificatului de Competenta Profesionala de catre conducatorii auto profesionisti, categoriile de persoane care sunt exceptate, situatiile in care este obligatoriu acest certificat si cum poate fi obtinut. Sunt prezentate cele doua tipuri de pregatire profesionala, cea initiala si cea periodica, prevazute de Directiva UE. Tot in aceasta parte a Manualului este data si o lista a subiectelor de studiu pentru formarea conducatorilor auto profesionisti, asa cum sunt ele definite in Anexa I a Directivei UE. Cititorul va observa ca desi cuprinsul acestui Manual difera intrucatva de lista subiectelor din Directiva UE, sunt prezente totusi toate temele principale, cu urmatoarea observatie:
Tematicile manualului sunt impartite in mai multe sectiuni, fiecare cu subtitlurile ei, pentru a fi mai usor de inteles si studiat.
Au fost incluse cateva subiecte suplimentare, pentru a-i oferi cititorului mai multe informatii generale despre domeniul transportului rutier.
Incepand de la Partea 2, Manualul prezinta pe rand toate tematicile prevazute de Directiva UE, completate dupa caz cu informatii suplimentare.
Cititorul va constata ca nicio portiune a acestei carti nu este lipsita de utilitate; fiecare are rostul de a-i oferi atat unui sofer incepator, cat si unuia experimentat informatiile de care are nevoie ca sa-si obtina si sa-si pastreze permisul de conducere auto si noul Certificat de Competenta Profesionala. Asadar orice conducator auto profesionist ar avea numai de castigat citind cu mare atentie intregul manual, avand grija sa-si insuseasca si sa inteleaga pe deplin toate informatiile de indata ce le parcurge, ca sa le poata pastra si folosi cand va avea nevoie.

mai multe detalii in link-ul de mai jos:
http://www.codecs.ro/website/ro/documente/oferta/editura/carti/Microsoft%20Word%20-%20Prezentare%20manual%20site.pdf

Va doresc mult succes! Grin
« Ultima modificare: Decembrie 02, 2009, 05:48:52 de către Alex » Memorat
Silviu Barbalata
Newbie
*
Mesaje: 2


« Răspunde #1 : Decembrie 04, 2009, 11:50:31 »revin cu alte detalii:

Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa - Manualul conducatorului auto profesionist din transportul rutier de marfa

Manualul are pretul de 59 Lei (tva si taxe postale incluse)
Pentru comenzi mai mari de 10 maunale se acorda o reducere de 20 %.

Mai multe informatii:
http://www.codecs.ro/website/ro/documente/oferta/editura/carti/Microsoft%20Word%20-%20Prezentare%20manual%20site%201.pdf


Memorat
Vasile
Vizitator
« Răspunde #2 : Decembrie 16, 2011, 08:13:46 »

vreau sa iau atestatul
Memorat
Pagini: [1] Imprimă 
Informatii Auto  |  Auto  |  Noutati Auto  |  Subiect: Certificatul de competenta profesionala in transportul rutier de marfa
Schimbă forumul:  


Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.

- Home - Stiri auto - Promotii masini - Masini noi - Info Utile - Wallpapers - Anunturi masini sh - Sitemap - Contact -
Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro