Informatii Auto

Auto => Accidente, incidente, securitate => Subiect creat de: CRyS` din August 21, 2007, 02:00:51Titlul: Un virus informatic a scos modelul Maserati Quattroporte din showroom-uri
Scris de: CRyS` din August 21, 2007, 02:00:51
Producatorul de masini de lux Maserati a retras din showroom-uri o serie de modelele Quattroporte, ca urmare a unor defectiuni de software ce ar putea afecta sistemul de tractiune si de control al stabilitatii.
Singurul model afectat de aceste probleme este Quattroporte, atat versiunile mai vechi Duoselect, cat si versiunea noua Automatica, relateaza presa internationala.

Potrivit oficialilor Maserati, Programul de Stabilitate al Maserati controleaza si franele ABS, dar acestea nu ar fi afectate daca ceva s-ar intampla cu sistemul.

Problema se datoreaza unui virus din cadrul software-ului sistemului de siguranta.

Potrivit oficialilor Maserati, proprietarii acestor modele nu trebuie sa se ingrijoreze ca franele masilor ar putea ceda oricand sau ca masinile ar putea deveni de necontrolat. Motivul - daca sistemul de stabilitate nu ar mai functiona, pe bordul vehiculului se va aprinde un beculet care va semnala acest lucru, iar soferii vor putea pentru un timp sa conduca, inca, in siguranta.