Informatii Auto

Auto => Noutati Auto => Subiect creat de: Alex din Octombrie 11, 2007, 11:07:56Titlul: Dacia - inca o fabrica in Romania!
Scris de: Alex din Octombrie 11, 2007, 11:07:56
Dacia -  inca o fabrica in Romania!

Renault ar putea construi încă o fabrică în România după 2009. Carlos Ghosn preşedintele Re­na­ult a declarat că în 2008 fabrica de la Mioveni va ajunge la o capacitate de 300.000 de autoturisme produse. Din 2009 vor ieşi de pe poarta uzinei 400.000 de unităţi, care este maxi­mul ce poate fi obţinut din această uzină, iar la această ca­pa­citate, va fi una dintre cele mai mari fabrici ale constructorului fran­cez.

Ghosn a precizat că dacă si­­tu­aţia o va cere, Renault va ma construi în­că o fabrică în România, dar acest fapt se va în­tâm­pla numai dacă “Ro­mâ­nia se va menţine competiti­vă în privinţa sa­la­riilor”. “Salariile în Ro­mânia sunt mai competitive decât în Coreea sau Japonia, dar acestea com­pensează la productivitate”, a declarat Ghosn. Posibilitatea construirii noii fabrici este doar una din opţiuni. Ghosn a completat că pentru extinderea capacităţii de producţie vor fi  angajaţi pe platformă 2.000 de oameni.

CONDIŢII. În acelaşi timp, preşedintele Renault a completat că nu este posibilă dezvoltarea numai din partea constructorului francez, pentru că mai există şi alte limitări care nu depind de acesta. Ghosn a dat exemplu drumurile, care trebuie să poată susţine o producţie mărită. “După o mare autostradă, am mers pe un drum de 6 mile foarte îngust. Pe aici mi s-a spus că trec 700 de camioane pe oră”, a subliniat Ghosn. El a completat că dacă se va ajunge la un număr de 800-900 camioane pe oră, trebuie ca şi drumul să poată rezista. De asemenea, şi furnizorii trebuie să îşi poată suplimenta producţia pentru a ţine pasul cu Dacia.

Sursa: Jurnalul National.