Informatii Auto

Auto => Diverse => Subiect creat de: absolutep0wer din Iunie 09, 2010, 08:46:32Titlul: Cum sa traiesti mai mult cu 14 ani
Scris de: absolutep0wer din Iunie 09, 2010, 08:46:32
Un nou studiu, aparut pe 8 Ianuarie in jurnalul PLoS Biology, a reusit sa identifice care sunt cele mai sanatoase obiceiuri: miscarea, bautul moderat al alcolului, fructele si nefumatul.

Bautul moderat este definit ca un consum saptamânal intre o jumatate de pahar si sapte pahare de vin sau bere. Deasemenea, ar trebuie consumate cinci fructe sau vegetale pe zi. Studiul indica cum o persoana care adopta toate aceste patru obiceiuri traieste in medie cu 14 ani mai mult decât una care nu adopta nici macar unul din ele.

Studiul a fost condus de Kay-Tee Khaw de la Universitatea din Cambridge, pe un grup de 20000 adulti englezi. Acestia au completat formulare dupa 1993, raportând starea sanatatii lor. Dupa un studiu statistic asupra grupului, mediind pe 11 ani, dr. Khaw si colegii sai a constatat ca cei nu au avut nici macar un singur obicei sanatos din cele patru enumerate mai sus, aveau o sansa de deces de patru ori mai ridicata decât cei care au adoptat toate cele patru obiceiuri. Practic, subiectii din primul grup aveau un risc al deceselor egal cu al personanelor din al doilea grup, când acestia din urma erau insa cu 14 ani mai batrâni!

Participantii au avut vârste cuprinse intre 45 si 79 de ani când au completat formularele. Decesele au fos inregistrate pâna in 2006. Studiul face parte dintr-o investigatie mai mare asupra nutritiei si cancerului, ce are loc in zece state europene, si care se vrea a fi cel mai mare studiu asupra dietei si sanatatii facut vreodata. "Rezultatele trebuie confirmate in alte populatii, insa ele sugereaza puternic ca cele patru obiceiuri sanatoase enumerate contribuie la imbunatatirea starii de sanatate", mai adauga cercetatorii.