Informatii Auto

Auto => Legislatie si Asigurari => Subiect creat de: Alex din Iulie 18, 2011, 03:34:21Titlul: Recuperare taxa auto
Scris de: Alex din Iulie 18, 2011, 03:34:21
Ce acte îţi trebuie la dosar pentru a recupera banii pe taxa auto

Cei care vor returnarea taxei de primă înmatriculare trebuie să facă cerere la Direcţia de Finanţe Publice, iar în cazul refuzului, se pot adresa instanţei.

Iată actele necesare, potrivit avocatei Lavinia Manu, citată de Mediafax:
- Cererea de restituire a taxei
- Copie de pe chitanţa de plată a taxei;
- Original şi copie de pe cartea de identitate a autovehiculului eliberată de RAR - copia va fi certificată cu menţiunea "conform cu originalul";
- Original şi copie de pe certificatul de înmatriculare a autovehiculului eliberat de Serviciul Înmatriculari din cadrul Instituţiei Prefectului;
- Un document din care să rezulte data primei înmatriculari a autovehiculului în străinătate; copie de pe cartea de identitate a persoanei;
- Declaraţie pe proprie răspundere cu rulajul mediu anual la data înmatriculării în România, exprimat în kilometri;
- Expertiza tehnică efectuată de RAR privind deprecierea autovehiculului rulat.

Conform avocatei, primul pas este înregistrarea unei petiţii la Direcţia Generală de Finanţe Publice Judeţene, prin intermediul căreia se susţine că taxa este contrară dreptului comunitar şi discriminator şi se solicită restituirea ei, actualizată cu dobânda legală până la data plăţii. Reprezentanţii Direcţiei sunt obligaţi să răspundă la această cerere în 30 zile.

În situaţia în care răspunsul este negativ, cel care solicită returnarea taxei trebuie să întocmească o cerere de chemare în judecată a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice pe care o va depune la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a tribunalului în raza căruia îşi are domiciliul.

sursa: Gandul.info (http://www.gandul.info/financiar/mic-ghid-pentru-sutele-de-mii-de-romani-care-vor-sa-isi-recupereze-taxa-auto-8494206)


Titlul: Recuperare taxa auto 2011 - Asociatia A-CAR te sprijina
Scris de: Alex din Iulie 18, 2011, 03:37:25
Probabil ca multi soferi stiu acest lucru, dar nu stiu incotro sa o apuce, atunci cand vine vorba de un proces cu statul roman. In sprijinul lor vine Asociatia A-CAR, infiintata in 2009, in Satu Mare. A-CAR are filiale in 38 de orase, intre care in Baia Mare, Satu Mare, Bistrita si Tulcea.

 Pe langa serviciul de asistenta juridica acordata membrilor sai care doresc sa-si recupereze taxa auto de la stat, asociatia ofera si asistenta rutiera celor care detin cardul de membru.

Acordati asistenta juridica pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare?
Da, se acorda si chiar functioneaza.

Cati romani au apelat la dvs si cati si-au recuperat taxa, pana acum?

Aproximativ 100 de persoane si dosarele sunt pe rol atat cele pentru recuperarea taxei, cat si cele pentru inmatricularea fara taxa.

Ce trebuie sa faca un roman care vrea sa-si recupereze taxa de prima inmatriculare prin intermediul dvs? Care ar fi costurile unei astfel de actiuni?

 Trebuie sa devina membru GOLD A-CAR Romania (abonament de 400 lei/an), sa-si plateasca taxa de timbru (65 lei) si sa aduca documentele necesare pentru a incepe procedura.

 Urmatorul pas care trebuie facut este depunerea unei cereri la Directia Generala de Finante Publice Judetene - DGFPJ - din localitatea in care s-a achitat taxa de prima inmatriculare, prin intermediul careia se solicita restituirea taxei (trebuie anexata si chitanta care sa faca dovada platii taxei de prima inmatriculare). In urma acestei cereri, reprezentantii Fiscului sunt obligati sa raspunda solicitantului in maxim 30 de zile.

 In majoritatea cazurilor, raspunsul este negativ, raspuns cu care persoana in cauza intocmeste o cerere de chemare in judecata a Ministerului Finantelor Publice, in care se precizeaza ca taxa este contrara dreptului comunitar, discriminatorie si solicita restituirea ei. Cererea se depune la Sectia Comerciala si de Contecios Administrativ si Fiscal a Tribunalului.

 Odata cu inaintarea cererii la Tribunal, cei in cauza depun la dosar si chitanta care atesta plata taxei de prima inmatriculare (in original sau copie legalizata), precum si sa achite taxa de timbru aferenta contravalorii taxei.

 Onorariul avocatului A-CAR RO se achita dupa ce persoanele in cauza castiga in instanta si isi recupereaza banii de la DGFPJ.


Sursa: Ziare.com (http://www.ziare.com/taxa/taxa-auto/cum-sa-ti-recuperezi-taxa-auto-de-la-stat-interviu-ziare-com-1107863)


Titlul: Recuperare taxa auto 2011
Scris de: Alex din Septembrie 01, 2011, 09:26:55
Cum recuperezi 25% din taxa auto plătită deja

Guvernul a aprobat, ieri, legea care prevede reducerea taxei de poluare auto cu până la 25%. Conform noii legi, cei care au plătit deja taxa veche pot solicita recuperarea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită. Vezi cum recuperezi taxa auto! [detalii...] (http://www.informatiiauto.ro/cum-recuperezi-25-din-taxa-auto-platita-deja-sid8560.html)


Titlul: Recuperare taxa auto 2011
Scris de: csi_mihai din Octombrie 20, 2011, 01:21:10
daca am platit taxa in august 2008 mai pot  face demersuri pentru recuperarea acesteia?  sau a intervenit prescriptia???


Titlul: Recuperare taxa auto 2011
Scris de: raluca_ticu din Noiembrie 20, 2011, 09:45:49
@csi_mihai: DA, prescriptia in acest caz este de 5 ani!

Avocati Craiova & Bucuresti ofera servicii pentru recuperare taxe de poluare sau evitare plata taxa poluare la inmatriculare vehicule second hand din UE. Seriozitate si profesionalism, preturi rezonabile, cu recuperarea cheltuielilor de judecata.Titlul: Recuperare taxa auto 2012
Scris de: CA Cuculis din Ianuarie 11, 2012, 02:42:07
STOP TAXA DE POLUARE!!! Nu platiti ce a fost declarat ILEGAL. RECUPERARE /
EVITARE TAXA POLUARE!!! Cine a platit taxa de poluare o poate recupera
doar in instanta. Cei care urmeaza sa plateasca taxa o pot evita!!!!
Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii te invata cum. Contacteaza-ne fie
telefonic, fie pe mail si iti vom raspunde promt. Cea mai sigura si
ieftina metoda de recuperare a taxei. Oferta noastra este: Daca gasiti
acest serviciu mai ieftin la concurenta oferim reducere de 40%.

www.indrumari-juridice.eu
        004.0722.298.011
         004.0742.297.538
         004.0784.966.614
Tel/Fax: 021.610.47.54Titlul: Recuperare taxa auto
Scris de: tiby88 din Iulie 07, 2012, 07:01:44
am o intrebare....platesc taxa auto,dau statul in judecata si primesc banii inapoi...intrebarea mea este:nu pot sa dau statul in judecata inainte de a plati taxa auto?